Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Η Γιόγκα προωθείται στους Έλληνες μαθητές ως "Φυσική Αγωγή"; ! ;

Το "Ερουρέμ" σας ενημερώνει σήμερα για ένα πολύ σοβαρό θέμα για την ελληνική Εκπαίδευση, που ίσως και να περνούσε στα "ψιλά γράμματα" αν δεν είχαμε την τύχη να το εντοπίσουμε. Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, στην εγκύκλιό της με αριθμό 153162/Δ5/20-9-2016 με θέμα "“Σχολικές αθλητικές δραστηριότητες κατά την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού” εκπλήσσει δυσάρεστα με την πρωτοβουλία της να προωθήσει την ινδουιστική πρακτική της Γιόγκα στα ελληνικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής κατά την "ευρωπαϊκή εβδομάδα αθλητισμού", και μάλιστα ως "Φυσική Αγωγή"!
Ο ινδουιστικός θεός Γκανέσα
Πιο συγκεκριμένα: στο Β' μέρος της εγκυκλίου που έχει τίτλο "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού στην Περιφέρεια Αττικής" αναφέρεται ότι στις 28,  29 και 30 Σεπτεμβρίου "Η ειδική θεματική ενότητα γνωριμίας με νέες αθλητικές δραστηριότητες θα περιλαμβάνει: [...] 3) Προσέγγιση άλλων μορφών άσκησης: «Η Φυσική Αγωγή καλωσορίζει τη Γιόγκα στην οικογένειά της». Μάλιστα στον πίνακα αθλητικών δραστηριοτήτων, στα Γυμναστήρια αρμοδιότητας ΥΠ.Π.Ε.Θ. "Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών Ι. Φωκιανός" και "Δημόσιο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο Καισαριανής", εμφανίζεται ως αθλητική δραστηριότητα η εξής: "ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ/ΤΡΕΞΙΜΟ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ/ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΓΙΟΓΚΑ)".

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Μία αγία οικογένεια μαρτύρων: ο Άγιος Ευστάθιος και οι συν αυτώ

Στις 20 Σεπτεμβρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά και εορτάζει μία αγία οικογένεια μαρτύρων: την οικογένεια του Αγίου Ευσταθίου, της συζύγου του Αγίας Θεοπίστης και των δύο γιων τους Αγάπιου και Θεοπίστου. Η ιστορία τους είναι συναρπαστική και βαθιά συγκινητική, και μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο βοηθητικό υλικό στα θρησκευτικά της Γ' Γυμνασίου, στη διδακτική ενότητα 9. Οι μεγάλοι διωγμοί των χριστιανών. Ας δούμε τι αναφέρει σχετικά ο Ορθόδοξος Συναξαριστής:
Related Posts Plugin for WordPress, ...