Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Αναλυτική ανασκόπηση των καλοκαιρινών υπουργικών αποφάσεων που έπληξαν τους Θεολόγους. Το "μαστίγιο" και τα "καρότα" του Υπουργού Παιδείας

Το καλοκαίρι του 2016 θα μείνει σίγουρα στη μνήμη των θεολόγων ως ένα από τα αλγεινότερα καλοκαίρια των τελευταίων δεκαετιών, αφού εν μέσω θέρους ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης οδήγησε τον κλάδο μας, με τρεις υπουργικές του αποφάσεις, σε σημαντική συρρίκνωση ωρών διδασκαλίας. Κοινώς, έπεσε πολύ «μαστίγιο»! Αρχικά, με δύο αποφάσεις του για τα Ημερήσια Γυμνάσιααφαίρεσε από τους θεολόγους  (τελείως αναίτια και άδικα) το δικαίωμα της διδασκαλίας με Β' ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας, ενώ παράλληλα κατάργησε το μάθημα Project (Βιωματικές Δράσεις), με το οποίο συμπλήρωναν το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο πολλοί θεολόγοι, από το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στη συνέχεια αφαίρεσε με την υπουργική του απόφαση για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των Εσπερινών Γυμνασίων, δύο ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών: 1 ώρα από την Α' και μία ώρα από τη Β' τάξη, με αποτέλεσμα τα θρησκευτικά να είναι από φέτος μονόωρο μάθημα σε όλες τις τάξεις του Εσπερινού Γυμνασίου.

Related Posts Plugin for WordPress, ...