Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Πανελλαδική αντίδραση των Θεολογικών Συνδέσμων για την αφαίρεση της Β΄ ανάθεσης της Ιστορίας - Η επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Θεολόγων Ν. Ροδόπης

Πριν είκοσι μέρες περίπου ο Υπουργός Παιδείας με μία απόφαση εν μέσω εξετάσεων που έπεσε σαν "κεραυνός εν αιθρία" στον  εκπαιδευτικό κόσμο, αφαίρεσε από τους Θεολόγους καθηγητές το δικαίωμα να διδάσκουν το μάθημα της Ιστορίας στο Γυμνάσιο με δεύτερη ανάθεση. Δυστυχώς δεν είδαμε από τους δύο μεγάλους Πανελλαδικούς Θεολογικούς Συνδέσμους την σθεναρή αντίδραση που θα περίμενε κανείς (αν και ομολογουμένως ο "ΚΑΙΡΟΣ" φάνηκε πιο ετοιμοπόλεμος από την ΠΕΘ και εξέδωσε άμεσα ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό). Ίσως ήταν από το σοκ, ποιος ξέρει; Παρ' όλα αυτά οι μικροί τοπικοί Σύνδεσμοι Θεολόγων φαίνεται να αντιδρούν όπως αξίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση: έντονα, αλλά και νηφάλια. Με ψυχραιμία, αλλά και με δυναμισμό. 
Με τον τρόπο αυτό αντέδρασε και ο Σύνδεσμος Θεολόγων Νομού Ροδόπης. Το Διοικητικό του Συμβούλιο κινητοποιήθηκε άμεσα -από την πρώτη κιόλας μέρα που εκδόθηκε το ΦΕΚ της απόφασης των αναθέσεων για το νέο σχολικό έτος- και αφού πρώτα ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του Συνδέσμου για τις αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο μας, ύστερα από συνεχείς διαβουλεύσεις κατέληξε σε ένα σαφές, αξιοπρεπές και δυναμικό κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο και απέστειλε πριν λίγες μέρες στον Υπουργό Παιδείας κ. Νικόλαο Φίλη, κοινοποιώντας το παράλληλα στην Ιερά Σύνοδο και στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Related Posts Plugin for WordPress, ...