Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

Πανελλαδική αντίδραση των Θεολογικών Συνδέσμων για την αφαίρεση της Β΄ ανάθεσης της Ιστορίας - Η επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Θεολόγων Ν. Ροδόπης

Πριν είκοσι μέρες περίπου ο Υπουργός Παιδείας με μία απόφαση εν μέσω εξετάσεων που έπεσε σαν "κεραυνός εν αιθρία" στον  εκπαιδευτικό κόσμο, αφαίρεσε από τους Θεολόγους καθηγητές το δικαίωμα να διδάσκουν το μάθημα της Ιστορίας στο Γυμνάσιο με δεύτερη ανάθεση. Δυστυχώς δεν είδαμε από τους δύο μεγάλους Πανελλαδικούς Θεολογικούς Συνδέσμους την σθεναρή αντίδραση που θα περίμενε κανείς (αν και ομολογουμένως ο "ΚΑΙΡΟΣ" φάνηκε πιο ετοιμοπόλεμος από την ΠΕΘ και εξέδωσε άμεσα ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό). Ίσως ήταν από το σοκ, ποιος ξέρει; Παρ' όλα αυτά οι μικροί τοπικοί Σύνδεσμοι Θεολόγων φαίνεται να αντιδρούν όπως αξίζει στη συγκεκριμένη περίπτωση: έντονα, αλλά και νηφάλια. Με ψυχραιμία, αλλά και με δυναμισμό. 
Με τον τρόπο αυτό αντέδρασε και ο Σύνδεσμος Θεολόγων Νομού Ροδόπης. Το Διοικητικό του Συμβούλιο κινητοποιήθηκε άμεσα -από την πρώτη κιόλας μέρα που εκδόθηκε το ΦΕΚ της απόφασης των αναθέσεων για το νέο σχολικό έτος- και αφού πρώτα ενημέρωσε ενδελεχώς τα μέλη του Συνδέσμου για τις αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο μας, ύστερα από συνεχείς διαβουλεύσεις κατέληξε σε ένα σαφές, αξιοπρεπές και δυναμικό κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο και απέστειλε πριν λίγες μέρες στον Υπουργό Παιδείας κ. Νικόλαο Φίλη, κοινοποιώντας το παράλληλα στην Ιερά Σύνοδο και στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Μπορείτε να δείτε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το συγκεκριμένο κείμενο-επιστολή διαμαρτυρίας  στο ιστολόγιο του Συνδέσμου Θεολόγων Νομού Ροδόπης, και πιο συγκεκριμένα στο σύνδεσμο που ακολουθεί:


Ας ευχηθούμε ο κ. Υπουργός να δείξει την πρέπουσα "λογική και ευαισθησία" και να προβεί το συντομότερο δυνατόν σε ακύρωση της πρόσφατης αλγεινής απόφασής του και σε επαναφορά του δικαιώματος στους Θεολόγους να διδάσκουν με Β' ανάθεση το μάθημα της Ιστορίας στα Γυμνάσια, όπως άλλωστε συνέβαινε από πάντα μέχρι και φέτος, κάνοντας δεκτό το δίκαιο αίτημα όλων των Θεολογικών Συνδέσμων της Ελληνικής Επικράτειας. 

Σε αντίθετη περίπτωση η αντίδραση των Θεολόγων καθηγητών οφείλει να κλιμακωθεί με κάθε νόμιμο τρόπο (συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, παράσταση διαμαρτυρίας στον Υπουργό κτλ) και εν ανάγκη με προσφυγή στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Περιμένουμε από τους δύο μεγάλους Θεολογικούς Συνδέσμους, δηλαδή την ΠΕΘ και τον ΚΑΙΡΟ, να πράξουν τα δέοντα προς το συμφέρον του κλάδου μας και να είναι "μπροστάρηδες" στην οργάνωση των κινητοποιήσεων που θα απαιτηθούν για την ανατροπή της άδικης αυτής απόφασης του κ. Υπουργού. Η όποια ολιγωρία και χλιαρότητα στο συγκεκριμένο σοβαρό κλαδικό μας πρόβλημα που θα οδηγήσει από το Σεπτέμβριο εκατοντάδες συναδέλφους στην αναζήτηση ωρών διδασκαλίας για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους με καθημερινή μετακίνηση σε τρεις και τέσσερις σχολικές μονάδες (με όσα σοβαρά προβλήματα αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους), δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για κανέναν λόγο και γεννά υποψίες ότι μπορεί και να προέρχεται...εκ του πονηρού. Οι μικροί (σε δύναμη και έμψυχο υλικό) τοπικοί Θεολογικοί Σύνδεσμοι δείχνουν το δρόμο, περιμένουμε να δούμε τη σθεναρότητα που χρειάζεται και από τους δύο μεγάλους Πανελλαδικούς Θεολογικούς Συνδέσμους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε καλοπροαίρετο σχόλιο είναι καλοδεχούμενο και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από το διαχειριστή του ιστολογίου.

Related Posts Plugin for WordPress, ...