Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Εκδήλωση για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτήνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 29-5-2016 η επετειακή εκδήλωση μνήμης της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης του 1453.
Πιο συγκεκριμένα, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής παρουσιάστηκε η δραματοποιημένη παράσταση «Η Άλωση της Πόλης και η πνευματική επιβίωση του Ελληνισμού».

Η παράσταση συνέθεσε όμορφα στο περιεχόμενό της: το μονόλογο μιας βενετσιάνας πριγκήπισσας που θαυμάζει τον βυζαντινό πολιτισμό, μία τραγωδία που ζωντανεύει τα γεγονότα της πτώσης της Κωνσταντινούπολης, αλλά και μια σύντομη περιδιάβαση στους επόμενους δύσκολους αιώνες των ηρώων και των νεομαρτύρων. Ακούστηκαν πένθιμοι βυζαντινοί ύμνοι και η παράσταση έκλεισε με δύο τραγούδια για την Πόλη και τον Ελληνισμό (Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και Τσάμικος) που ερμήνευσε ο αρχισυντάκτης του "Ερουρέμ..." Γιάννης Μαμαλιόγκας.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελήμων αναφέρθηκε στη θλιβερή επέτειο και προέτρεψε το πολυπληθές ακροατήριο να διατηρεί άσβεστη τη μνήμη και να δέεται προσευχητικώς υπέρ των προασπιστών της πίστεως και της πατρίδος πατέρων και αδελφών, ενώ συνεχάρη όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν και παρουσίασαν την παράσταση κατά άψογο τρόπο.
Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε και θα προβληθεί από το τηλεοπτικό κανάλι "4Ε", για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη παράσταση, την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 21:30.
Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στον ιστοχώρο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, που αποτελεί και την πηγή του παρόντος άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε καλοπροαίρετο σχόλιο είναι καλοδεχούμενο και λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από το διαχειριστή του ιστολογίου.

Related Posts Plugin for WordPress, ...